top of page

Therapie

Als BIG geregistreerd GZ psycholoog werk ik in mijn eigen praktijk aan de Bloemendalstraat 7 in Zwolle en online via Zoom. Ik werk zowel met individuen als met stellen. Daarbij maak ik gebruik van EMDR, Cognitieve gedragstherapie en Emotionally Focussed Therapy. Ook werk ik met een combinatie van deze drie en zoveel mogelijk oplossingsgericht en kortdurend. 

Mensen met trauma, angst, depressie, burnout-klachten en relatieproblemen zijn van harte welkom. Ook als er geen officiële diagnose is maar u toch in een aantal gesprekken wilt kijken naar een bepaald probleem of een bepaalde keuzes waar u voor staat bent u welkom. U betaalt dan zelf het tarief voor onvergoedde zorg. 

 

Aanmelden kan door het contactformulier in te vullen of een mail te sturen. U krijgt dan een uitnodiging voor een intakegesprek. In de intake bekijken we of en hoe de hulp die ik biedt bij uw hulpvraag past. 

 

Zorg door een GZ psycholoog wordt voor ongeveer 70% tot 100% vergoed door zorgverzekeraars, als er een verwijzing van de huisarts is. Huisartsen kunnen verwijzen via ZorgDomein. Ik werk op restitutiebasis. Dat betekent dat u zelf de factuur krijgt per gesprek of per maand, en dat u die indient bij de verzekeraar. U betaalt mij het hele bedrag, de verzekeraar vergoedt u het percentage dat in uw polis staat. Een restitutiepolis zou 100% van mijn factuur moeten vergoeden.

 

Ik hanteer NZA tarieven. Die zijn voor 2023 als volgt:

- intake en diagnostiek (60 minuten): 173,40 euro

- behandeling (45 minuten): 128,40 euro

- behandeling (60 minuten): 152,50 euro

- niet basispakket zorg consult (45 minuten): 124,16 euro

Relatietherapie wordt in principe niet vergoed. U betaalt daarvoor 155 euro per gesprek van 75 minuten. 

Alle informatie over vergoedingen en tarieven is terug te vinden op de website van de NZA.

Meer informatie over hoe de GGZ werkt vindt u op de website van de LVVP.

Mijn kwaliteitsstatuut kunt u hier inzien.

 

Vanuit mijn praktijk ben ik op ZZP basis ook verbonden aan RINO Utrecht als docent binnen de GZ opleiding. Ik heb daarvoor het CRKBO keurmerk. 

 

 

Singles

Singles Coaching

Eén van mijn specialisaties is singles coachen die op zoek zijn naar een relatie. Als je hier langdurig in vastloopt kan het fijn zijn het proces van daten en een relatie aangaan te bespreken met een professional. In vijf tot acht sessies zijn de meeste singles geholpen. Ze ervaren weer plezier in daten. Ook geven ze aan realistischer verwachtingen te hebben van een relatie. Bovendien ervaren ze weer grip op de situatie. 

Praktische informatie.

Momenteel is mijn wachtlijst voor individuele behandeling en voor relatietherapie meer dan 16 weken (update december 2022). Aanmelden kan via het contactformulier of door een verwijzing bij je huisarts te vragen (via ZorgDomein). 

Bereikbaarheid: 

Bloemendalstraat 7
8011 PJ Zwolle

De praktijk is ongeveer 10 minuten lopen vanaf het station. Helaas lukt het niet om de auto voor de deur te parkeren, het beste kun je daarvoor terecht bij de Burgemeester van Roijensingel, achter de bibiliotheek De Stadkamer. Je kunt daar onbeperkt parkeren voor 1,60 euro per uur. Zie het kaartje onder.

Als je het gebouw binnenloopt kun je het beste plaats nemen in de wachtruimte op de beneden verdieping. De praktijkruimte is op de tweede verdieping, NB: er is geen lift aanwezig.

 WERKDAGEN

MAANDAG EN DONDERDAG

9.00 UUR - 17.00 UUR

ADRES

BLOEMENDALSTRAAT 7

8011 PJ ZWOLLE

Counselling

Relatietherapie

"We zijn zo blij met de gesprekken die we bij jou hebben gehad! De depressieve klachten van A nemen langzaam af en hij is weer aan het werk. Je hebt ons geholpen om onze emoties te herkennen en naar elkaar toe te benoemen, zodat we elkaar veel beter zijn gaan begrijpen. In plaats van ze te vermijden. Ook onze seks is veel beter nu :-) De dingen beginnen langzaam op hun plek te komen. We zijn super dankbaar voor je hulp toen we die het hardste nodig hadden". E and A (32&38)

Qualifications

Mijn kwalificaties en ervaring

Als GZ psycholoog ben ik afgestudeerd aan de UvA in klinische psychologie. Daarnaast heb ik een master Christelijke filosofie en wijsbegeerte. Aanvullend heb ik na een aantal jaren werkervaring op te hebben gedaan de tweejarige postdoctorale opleiding tot GZ psycholoog gevolgd. Sindsdien heb ik mijn eigen praktijk als GZ psycholoog. Ook heb ik een aantal jaren bij De Hoop GGZ verslavingszorg en bij Eleos GGZ kinder- en jeugd en volwassenen gewerkt, zowel in de BGGZ als in de SGGZ. In de afgelopen tien jaar heb ik voornamelijk bijscholingen gevolgd op het gebied van EFT relatietherapie. Meer hierover is te vinden op de ICEEFT website of in Sue Johnsons boek Hou me vast. 

Ook heb ik me gespecialiseerd in werken met singles die graag een relatie willen. Daar heb ik verschillende boeken over geschreven: Single in de kerk en Zinvol Daten

Samenwerking

Ik ben deel van de cooperatieve vereniging ELIAGG, een landelijk verband van GZ psychologen en psychotherapeuten. Met mijn collega's daar zit ik in verschillende intervisieverbanden bij elkaar om casuistiek waar nodig (anoniem) te bespreken. Ook werk ik samen met collega's in Zwolle, waaronder Rommy de Goeij, EFT therapeut en Hans van der Meijden, klinisch psycholoog. 

Kwalificaties en vertrouwelijkheid

  • Ik sta als GZ psycholoog geregistreerd in het BIG register onder nummer 69914084325. Het BIG register is bedoeld voor alle beroepen in de gezondheidszorg, zodat patiënten kunnen nagaan of een professional de juiste opleidingen heeft gevolgd.

  • Ik sta als EFT therapeut ingeschreven bij de EFT vereniging. Via dat netwerk ontvang ik ook bijscholing en supervisie in de persoon van Leanne Campbell. 

Ik ben lid van de LVVP. Daaraan ben ik ook verbonden bij eventuele klachten, om een vertrouwenspersoon ter bemiddeling in te kunnen schakelen, zowel voor mijzelf als voor mijn cliënten. Meer informatie hierover is te vinden op de website van de LVVP. 

Single in Church book | Aukelien van Abbema

Singles in Church

Dare to Date book | Aukelien van Abbema

Dare to date

Begin a whole new romantic adventure filled with hope, joy and a lot of laughter.

  • Grey Instagram Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey YouTube Icon
  • Grey Facebook Icon
bottom of page