top of page

Single in de kerk.

Single in de kerk gaat over de plaats van singles in de kerk. Zijn ze volwaardige leden? En zo nee, hoe komt dat, en wat is er aan te doen? En wat als ze een relatie willen, is er dan voldoende relatie onderwijs voor hen of is dat er alleen voor degenen die getrouwd zijn? Dit is een provocatief en uitdagend boek dat hard nodig is in onze kerken. 

Siongle in de kerk_edited_edited.jpg

Single in Church

Kerkleiders:

Wist je dat tot 40% van de bevolking single is en dat dat aantal nog elk jaar groeit? En wist je dat de overgrote meerderheid van hen liever zou willen trouwen? En wist je dat kerkgemeenten die statistieken niet weerspiegelen? En dat er voor elke 2 of 3 alleenstaande vrouwen in de kerk maar 1 alleenstaande man is (maximaal, vooral boven de 25 jaar oud)? Dit is waar u als kerkleiders een rol hebt voor de alleenstaanden die aan uw pastorale zorg zijn toevertrouwd. ​

 

Singles:

Is je door de kerk verteld om gewoon te 'bidden en te wachten'? Of erger nog, om het ‘los te laten’? Ben je single en bevind je je tussen een groep alleenstaande vrouwen zonder dat er alleenstaande mannen te zien zijn? Voel je je onzichtbaar in de kerk, niet bestaand, alsof je er niet toe doet? Dan is dit boek voor jou, en voor je voorganger! ​Koop er één voor jezelf, en doe er een cadeau aan je dominee. 

Single in de kerk is bedoeld voor singles die compleet en gelukkig zijn met zichzelf, maar die ook een maatje missen. Het wijst op hoe een cultuur van gezond daten mogelijk is in de kerk. Het wil ook genderongelijkheid in kerken aanpakken. Aukelien komt met veel praktische tips en boeiende informatie, en nieuwe wegen op het gebied van single zijn in de kerk.

Zinvol Daten inge kooiman.jpg

Zinvol Daten

Vol wijsheid, ervaringsverhalen en tips biedt dit boek nieuwe inzichten in daten.

Single Man | Aukelien van Abbema

Singles Coaching.

Als je klem zit in je single zijn kan een kort coachingstraject je weer op weg helpen. 

  • Grey Instagram Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey YouTube Icon
  • Grey Facebook Icon
bottom of page