top of page
Zoeken

Waar zijn de leuke mannen?


Ik ben al een tijdje op zoek naar een leuke single man. Maar soms vraag ik me af: waar zijn de goede mannen gebleven? Het lijkt wel of er geen leuke mannen meer zijn!


Oei, die vraag kom ik vaker tegen. Om eerlijk te zijn, denk ik dat je met die houding inderdaad nooit leuke mannen zult tegenkomen omdat die – terecht – liever op afstand blijven. Daarnaast vraag ik me af of het waar is dat er geen leuke mannen meer zijn. Er zijn genoeg goede single mannen tussen de 30 en de 50, maar het kan zijn dat hun karaktervorming een beetje is ondergesneeuwd. 


Behoefte aan gezelschap

Veel single mannen hebben een manier gevonden om hun leven te leven en niet te veel last te hebben van het feit dat ze een partner missen. Dat is logisch, en in zekere zin gezond. Ze kiezen ervoor hard te werken, te sporten, tv te kijken of nog meer te werken, zodat ze niet zo veel voelen. Vrouwen – of ze nu single zijn of getrouwd – zoeken elkaar van nature meer op. Ze hebben elkaars gezelschap nodig en meer behoefte aan feedback. Of althans, ze zijn zich meer bewust van die behoefte. Daarom zijn single vrouwen van boven de 30 vaak zo leuk. Ze blijven zich ontwikkelen en vormen, en blijven hun relatievaardigheden oefenen. Single mannen van boven de 30 doen dit minder vanzelfsprekend. Er zijn er die het doen, maar er zijn er ook die zich sociaal gezien een beetje terugtrekken. Dat geldt voor getrouwde mannen net zo goed trouwens, maar daar valt het minder bij op. Die hebben thuis in ieder geval gezelschap. 


Vrienden verliezen

Uit onderzoek blijkt dat mannen vaak hun vrienden verliezen als ze gaan werken. Ze zien hun collega’s als hun beste vrienden, maar die relaties zijn natuurlijk sterk afhankelijk van de samenwerking, en uiteindelijk gaat het werk daarin voor. Een gebrek aan hechte vriendschappen kan ernstige psychische klachten geven, zoals depressie en angstklachten. Ook is het risico op zelfdoding hoger onder mensen zonder hechte vriendschappen. De vraag is daarbij altijd wat eerst komt: de klachten, of het gebrek aan vriendschappen. Maar het zijn feiten om serieus te nemen. 


Goed huwelijk

Als je als man wilt daten en uiteindelijk een relatie wilt vinden, doe je er goed aan te investeren in je vriendschappen met mannen. Want daar kun je, zonder de lading van een intieme relatie, je relatievaardigheden oefenen. Een goed huwelijk bestaat voor een groot deel uit vriendschap. Voor goeie seks heb je niet elke dag tijd, maar je komt elkaar wel elke dag tegen en het is wel zo leuk als je het dan ook samen gezellig hebt. En juist dat kun je oefenen in vriendschappen. Neem dus niet meteen die leuke vrouw mee uit eten, maar ga dit weekend eerst eens met je vrienden op stap. En dan niet om te drinken en domme grappen te maken, maar om echte gesprekken te voeren over wat je bezighoudt, waar je bang voor bent en waar je hulp bij nodig hebt. Zo verdiepen vriendschappen en relaties zich. 


 

Aukelien Van Abbema is a singles and couples counsellor, public speaker, and successful author, including the title Dare to Date.

Helping people with Christian dating, relationships, singleness in church, dating in church, loneliness, connectedness, christian connection, healthy relationships.

Comentários


Os comentários foram desativados.
  • Grey Instagram Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey YouTube Icon
  • Grey Facebook Icon
bottom of page